Sunday, October 21, 2007

Heleen van Royen

Heleen van Royen wordt op 9 maart 1965 geboren. In 1983 doet Van Royen eindexamen VWO. In 1987 studeert ze af op de school voor de journalistiek.

Heleen van Royen debuteerde in 2000 met de kaskraker De gelukkige huisvrouw, waarvan tot op heden meer dan 125.000 exemplaren zijn verkocht.


Haar debuutroman is vertaald in acht landen en werd internationaal lovend ontvangen. In 2003 verscheen Godin van de jacht, dat meteen na verschijning de eerste plaats van tal van bestsellerlijsten veroverde. In anderhalf jaar tijd gingen ruim 200.000 Godinnen over de toonbank, het boek was de best verkochte Nederlandse roman van 2003. De film- en vertaalrechten zijn ook al verkocht. Heleens laatste roman, De ontsnapping, verscheen begin 2006, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs, werd al meer dan 150.000 keer verkocht en wordt in elf talen vertaald.

Het boek; ''Godin van de Jacht''.
Diana de Wit vormt met haar man Oscar en haar twee kinderen de hoeksteen van de Nederlandse samenleving. Ze brengt de kinderen naar de crèche, zet haar gezin verantwoorde maaltijden voor en doet belastingaangifte.In feite is ze een modelburger, op één detail na: Diana heeft minnaars. Ik hecht me snel aan mensen en in het bijzonder aan mannen. Diana is gelukkig met drie mannen: haar echtgenoot Oscar, haar oudere minnaar Tim en haar jonge chatlover Joshua. Minder gelukkig is ze wanneer ze er op een zomerse dag achter komt dat ze zwanger is. Als Diana ook nog haar trouwring verliest, dreigt alles wat ze liefheeft haar te ontglippen.

1 comment:

Joëlle weblog said...

Tsja, wat zal ik zeggen... ik heb erg gelachen, dat wel. En er zaten ook wel onderwerpen in die een frisse wind bliezen door mijn vastgeroeste meningen en oordelen. Het is lekker om daar eens over na te denken en een eigen mening te vormen. In hoeverre kunnen en willen mensen monogaam zijn... :-)