Tuesday, October 02, 2007

Cammie Mc Govern

Cammie Mc Govern is moeder van drie kinderen, waaronder een autistische zoon. Oogcontact is haar tweede roman. Voor haar korte verhalen ontving zij de Nelson Algren Award. Ze woont in Massachusetts. Verenigde Staten, Groot-Brittannië.

Het boek ''Oogcontact'' (2006)
In een bos bij een klein stadje in Amerika wordt Adam, een autistisch jongetje van negen, aangetroffen naast het lijk van een klein meisje. Enkele uren daarvoor waren ze van school verdwenen. De politie wil weten wat Adam heeft gezien. Maar Adam trekt zich nog verder terug in zijn wereld van stilte, een wereld die Cara, zijn alleenstaande moeder, maar al te goed kent. Cara probeert Adam uit zijn cocon te halen. Niet alleen ten behoeve van het onderzoek, maar ook in het belang van haar zoon en zichzelf. Ze roept ook de hulp in van Morgan, een twaalfjarig vriendje van Adam. Samen proberen zij te ontdekken wat Adam heeft gezien en waarom hij er niet over kan praten. Hoe dichter Cara bij de waarheid komt, hoe meer zij gedwongen wordt om haar eigen verleden onder ogen te zien en ze begint te vrezen dat ze door de mensen van wie ze houdt te beschermen, hun levens juist steeds meer in gevaar brengt.

1 comment:

Joëlle weblog said...

Ik vond het een heel mooi boek. Knap hoe er vanuit verschillende mensen geschreven werd en hoe verleden en heden door elkaar heen speelden. Ik vond het ook knap hoe de schrijfster me zo veel verschillende karakters wist te laten leren kennen. Mooi ook hoe het autisme steeds weer op een realistische manier werd beschreven. Een echte aanrader dus; spannend en mooi.