Tuesday, September 18, 2007

Nikita Lalwani

Nikita Lalwani (1973) werd geboren in India, maar groeide op in Wales. Begaafd is haar debuutroman. Ze woont in Londen.Het boek ''Begaafd'' (2007)
Rami Vashey is 10 jaar, twee maanden, dertien dagen, twee uur, tweeënveertig minuten en zes seconden oud. De kans dat ze samen met John Kemble van school naar huis loopt is 0,2142 – een kans nog eens aanzienlijk kleiner wordt door de dikke wollen maillots die ze van haar ouders moet dragen. Rumi is hoogbegaafd en in de loop der jaren leidt haar vader haar met ijzeren discipline naar de vervroegde toelatingsexamens voor de universiteit van Oxford. Maar Rumi is ook gewoon een meisje dat opgroeit en ontdekt dat het leven veel meer te bieden heeft dan alleen wiskunde. Ze laat haar huiswerk voor wat het is en gaat op zoek naar echte vriendschap. Terwijl de druk van haar vader steeds meer toeneemt, groeit bij Rumi de behoefte aan liefde. Begaafd is een hartveroverende coming-of-age roman en een origineel, verfijnd portret van een bijzondere en eigenzinnige tiener. Nikita Lalwani’s debuut zal geen lezer onberoerd laten.

1 comment:

Joëlle weblog said...

Na het lezen van The Kite Runner dacht ik dat er niet weer een boek zou zijn dat me zo kon raken. Maar dit boek is echt fantastisch. Van de eerste tot en met de laatste bladzijde werd ik meegesleept in dit prachtig dramatische verhaal.