Monday, November 20, 2006

Mark Haddon

Mark Haddon is illustrator en kinderboekenschrijver. Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht is het eerste boek van zijn hand dat in het Nederlands verschijnt. Als scenarioschrijver heeft hij twee keer een Britse 'Oscar' gewonnen. Hij woont in Oxford, Engeland.


Het boek; "The curious incident of the dog in the night-time":
(= 'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht'). Het gaat over een jongen (Christopher) van 15 die het syndroom van Asperger (een vorm van autisme) heeft. Hij weet veel van wiskunde maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nog nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar waneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een indrukwekkende reis die zijn veilige bestaan volledig overhoop gooit.

1 comment:

Joëlle weblog said...

Het beste boek, tot nu toe, dat ik gelezen heb over autisme. De schrijver heeft zich fantastisch verplaatst in een autist. Het boek leest makkelijk weg, maar geeft een heel helder beeld van hoe een autistisch kind zich voelt. Ik vond het prachtig!