Monday, August 20, 2007

Marilyn French

Marilyn French is geboren op 21 november 1929. Ze staat bekend om haar feministische romans. Daarnaast heeft ze veel andere boeken geschreven.

Het boek ''Onze Vader'' (1994)
Als de rijke en machtige Stephen Upton op hoge leeftijd een beroerte krijgt en in coma raakt, verzamelen zijn vier dochters, halfzusters met ieder een andere moeder, zich in het grote familiehuis. Ze worden niet alleen met hun relatie met hem, maar ook met elkaar geconcentreerd. Bijeengebracht door het lot, wachtend tot hun vader weer bij bewustzijn komt, leren ze elkaar kennen en van elkaar houden, en komen zij ertoe hem te confronteren met hetgeen hij hun allen heeft aangedaan.

3 comments:

Joëlle weblog said...

Het boek 'Onze vader' vond ik mooi om te lezen. Er werd vanuit de verschillende karakters geschreven, waardoor je alle personen goed leerde kennen en hun motieven begreep. Ik denk alleen dat één boek van deze schrijfster genoeg is voor mij, maar misschien kan iemand anders dat beter oordelen?

Anonymous said...

Well written article.

Anonymous said...

Het boek 'Onze vader' vond ik ook erg mooi. Ik heb bijna al haar boeken, maar het allermooiste boek van Marilyn French vind ik toch nog altijd 'Het Bloedend Hart'.
Ik weet niet of je dit boek kent, maar het is (al lang en) nog altijd mijn lievelingsboek, wat ik toch vaak opnieuw lees.
Jacqueline