Sunday, January 28, 2007

Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Na haar havo, studeerde Saskia journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef en schrijft Saskia Noort voor een groot aantal bladen.

Saskia Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. Haar tweede thriller is De eetclub, waarvan inmiddels 300.000 exemplaren zijn verkocht. Voor beide boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop.

In Duitsland, Rusland, Denemarken en Noorwegen verschenen vertalingen van De eetclub en Terug naar de kust. De rechten van zowel De eetclub als Terug naar de kust zijn inmiddels verkocht aan uitgeverijen in Engeland, Zweden, Finland, Bulgarije, Brazilië, Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Ook zullen beide boeken worden verfilmd.

In mei 2006 verscheen Nieuwe buren, een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over de drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Het boek "De Eetclub" (2004)
Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, 'de eetclub', is geschokt en verbijsterd. Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.

Het boek "Nieuwe buren" (2006)
Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinexwijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van de modelgezinnetjes die de Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is.

2 comments:

Anonymous said...

Nee, niet echt de moeite waard vind ik.
Jammer dat we ze gekocht hebben.
Andrea.

Joëlle weblog said...

Ik vond ze wel leuk om te lezen, maar dan wel als vakantie-ontspan-boek.