Friday, January 12, 2007

Paul Howard

Paul Howard is een Ierse journalist.
De autobiografische manier van schrijven heeft veel weg van Bridget Jones of Adrian Mole. Het boek is zogenaamd geschreven door Ross O'Carrol-Kelly (de hoofdpersoon).Het boek "The curious incident of the dog in the nightdress";
Het karakter van Ross is een satirische afbeelding van een rijke, zelf geobserdeerde 'Foxrock' rugbyspeler. Zijn ouders zijn rijk en eigenlijk is hij gewoon een onbeschoft rijkeluis kindje dat te veel zijn zin krijgt. Maar dan blijkt dat hij een zoon heeft (nu 7) en verandert zijn hele leven.

Het boek is geschreven in fonetische taal; fuck is fock en right is roysh. De hillarische gebeurtenissen blijven zich opstapelen.

"So there I was, roysh, marriage focked, reputation focked, finances focked - everything completely focked, basically, and we're talking big time."

1 comment:

Joëlle weblog said...

Wat een geweldig boek! Wel lastig lezen soms, omdat het fonetisch geschreven is. Ik heb me suf gelachen om de problemen die de hoofdpersoon zich op de hals haalt. Aan de andere kant ontwikkelt het verhaal zich dusdanig, dat je wel weet dat het goed zal aflopen... maar hoe dan?